Литва висилає з країни більшість білоруських дипломатів

 

Міністерство закордонних справ Литви оголосило про рішення скоротити до мінімуму дипломатичну присутність Республіки Білорусь в країні.

Про це інформує пресслужба МЗС Литви.

“У середу, 7 липня, міністерство закордонних справ Литви викликало тимчасового повіреного у справах Білорусі та вручило дипломатичну ноту, повідомляючи про зменшення дипломатичної присутності Білорусі в країні у відповідь на постійні, систематичні і недружні дії Білорусі” – йдеться у заяві.

Відповідно до рішення уряду Литви, дипломатичний персонал посольства Білорусі в Литві повинен бути скорочений до одного працівника (який буде виконувати консульські функції) до опівночі 12 липня 2021 року.

Не більше трьох співробітників посольства залишаються для виконання адміністративно-технічних функцій.

Крім того, міністерство закордонних справ Литви висловило протест представнику Білорусі проти продовжуваних порушень прав і свобод людини, репресій проти громадянського суспільства та незалежних ЗМІ в Білорусі, закликало до негайного звільнення всіх політичних в’язнів та припинення незаконних міграційних потоків через білорусько-литовський державний кордон.

Литва прийняла рішення про висилку дипломатів у відповідь на недружні дії білоруської влади.

Напередодні, 6 липня, офіційний Мінськ вирішив зменшити дипломатичну присутність Литви в Білорусі до мінімуму.

Читайте також:
Уряд погодив запровадження санкцій проти Білорусі

У Білорусі колись головного опонента Лукашенка на виборах засудили до 14 років позбавлення волі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна