РФ влаштувала провокацію в небі й зірвала пресконференцію лідерів Іспанії та Литви. ВІДЕО

 

Пресконференцію прем’єр-міністра Іспанії Педро Санчеса та президента Литви Гітанаса Науседи, що проходила на литовській авіабазі в Шяуляї, перервали через терміновий виліт винищувачів для супроводу російського військового літака.

Про це в четвер, 8 липня, інформує Reuters.

Трансляція пресконференції на авіабазі Шяуляй відбувалася наживо перед військовим літаком і була перервана через три хвилини після початку, коли пілоти почали бігти до літака.

Президент Науседа продовжував говорити, поки його та Санчеса не відвели вбік. Трибуни та прапори були зняті, а представники ЗМІ розійшлися, щоб звільнити шлях до зльоту.

Іспанські винищувачі, які базуються в Литві в рамках місії НАТО з охорони повітряного простору країн Балтії, стартували о 10:55 після повідомлень про те, що військовий літак вилетів із Калінінградської області без представлення плану польоту. Про це заявили в Міноборони Литви.

Після зльоту винищувачів пресконференція відновилася, і Санчес подякував пілотам “за важку роботу, яку вони роблять для захисту територіальної цілісності Литви, як ми щойно побачили”.

Загрози для Санчеса та Науседи не було, заявив речник президента Литви.

Сім іспанських винищувачів Eurofighter базуються на авіабазі Шяуляй з 30 квітня в рамках місії повітряної поліції НАТО, яка також включає чотири італійських літаки F-35 на естонській авіабазі Емарі.
Місія повітряної поліції в Балтії регулярно стежить за російською військовою авіацією, яка здійснює польоти над міжнародними водами над Балтійським морем між материковою частиною Росії та Калінінградським анклавом. Російські літаки часто літають, не подаючи план польоту.

Читайте також:
Україні потрібно надати чіткі плани щодо членства в ЄС і НАТО, – президент Литви

Прем’єрка Литви Шимоніте розкритикувала ідею запросити Путіна на саміт ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна