Прем’єрка Литви Шимоніте розкритикувала ідею запросити Путіна на саміт ЄС

 

Прем’єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте назвала безвідповідальністю ідею запросити президента Російської Федерації Володимира Путіна на саміт Європейського Союзу.

Про це очільниця уряду Литви заявила у твіттері в четвер, 24 червня.

“Потрапити в пастку один-два рази може бути нещастям, але постійно потрапляти в неї просто безвідповідально! Пропозиція відновити саміти ЄС за участі Кремля у той час, коли режим Путіна стає все більш і більш тоталітарним, лише доведе Кремлю, що насильство себе виправдовує” – написала Шимоніте.

Напередодні Франція та Німеччина представили ​​партнерам з ЄС пропозицію, що передбачає як схвалення ймовірності нових економічних санкцій проти Москви, так і сигнал про відкритість до саміту з Путіним.

Пропозиція негайно зустріла спротив деяких країн ЄС, особливо трьох країн Балтії та Польщі. Ініціативу обговорюватимуть сьогодні на саміті ЄС.

Україна вважає ініціативи щодо відновлення проведення самітів між Євросоюзом та Росією небезпечним відхиленням від санкційної політики.

Читайте також:
Литва вимагає від Росії компенсації за радянську окупацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна