Британія найближчим часом повністю виведе свій контингент з Афганістану, – Джонсон

 

Велика Британія найближчим часом повністю виведе свій військовий контингент з Афганістану.

Про це заявив прем’єр-міністр Сполученого Королівства Борис Джонсон.

“Британські підрозділи з місії НАТО в Афганістані повертаються додому”, – сказав Джонсон під час виступу в парламенті 8 липня, передає “Укрінформ“.

З міркувань безпеки він не розкрив точний графік виведення військ, але зазначив, що більшість із наявних 750 британських військових вже покинули країну.

За словами прем’єра, протягом двох десятиліть, поки тривала операція НАТО в Афганістані, в країні пройшли службу 150 тисяч британських військовослужбовців, 457 із яких загинули.

Джонсон наголосив, що Сполучене Королівство “використовуватиме усі дипломатичні й гуманітарні важелі” для підтримки розвитку та стабільності Афганістану. Зокрема вже цього року Афганістану буде виділено 100 млн фунтів (близько $138 млн) на допомогу з розвитку й ще 58 млн фунтів (близько $80 млн) на підтримку силових органів.

Раніше президент США Джо Байден оголосив, що американська військова місія в Афганістані завершиться 31 серпня.

Читайте також:
В Афганістані Талібан розвиває наступ, витискаючи урядові війська в Таджикистан

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна