Ексміністр фінансів Данилюк подався на посаду голови Бюро економічної безпеки

 

Колишній міністр фінансів та ексголова Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк подав документи на конкурс на посаду директора Бюро економічної безпеки.

Про це він сам повідомив у фейсбуці.

“Я подаю документи на директора БЕБ”, – заявив Данилюк увечері в середу, 7 липня, за годину до завершення терміну подання документів.

При цьому раніше Данилюк разом з іншими засновниками Центру національної стійкості та розвитку Павлом Клімкіним і Русланом Рябошапкою розкритикували закон про Бюро економічної безпеки і закликали президента Володимира Зеленського ветувати його.

Як повідомляє “Інтерфакс-Україна”, крім Данилюка, про подання своєї кандидатури на посаду очільника БЕБ заявив також колишній в.о. голови Державної фіскальної служби (ДФС) Сергій Солодченко.

Водночас голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев уточнив, що не претендуватиме на цю посаду.

“Ні, я не подався. Свою місію бачу в тому, щоб завершити реформу ззовні, не допустити до керівництва БЕБ корупціонерів, які себе дискредитували, і нарешті перестати опускати очі у відповідь на запитання, а що у вас із митницею, нелегальною горілкою, тютюном, пальним і «скрутками», до яких ніколи не доходять руки”, – написав Гетманцев у своєму Telegram-каналі.

Нардеп зазначив, що до керівництва новим органом “не потрапить той, хто своїм «блискучим» керівництвом сумнозвісної ДФС… дав старт реформі й, активно протидіючи, допоміг нам ухвалити закон про БЕБ”.

Як писала “Новинарня“, Верховна Рада 28 січня ухвалила законопроєкт “Про Бюро економічної безпеки України” (№3087-д), який, зокрема, передбачає передачу розслідування економічних злочинів із Служби безпеки України, Державної фіскальної служби, Державного бюро розслідувань до новоствореного органу.

22 березня закон підписав президент Володимир Зеленський.

Згідно з планом пріоритетних дій уряду, БЕБ має запрацювати у вересні 2021 року.

Читайте також:
Уряд утворив Бюро економічної безпеки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.