“Збирають персональні дані українських військових”: у Sea Breeze попередили про фейкові анкети нібито від ВМС США

 

В українському сегменті інтернету поширюють опитувальні анкети нібито від штабу військово-морських навчань Sea Breeze–2021, які насправді є фейковими.

Про це попереджає інформаційний центр навчань Exercise Sea Breeze на своїй офіційній сторінці у твітері.

“Sea Breeze знає про небажані опитування, що розповсюджуються в інтернеті по всій Україні та помилково приписуються ВМС США. Інформаційний центр Sea Breeze–2021 не має ніякого зв’язку з цими опитуваннями та закликає українську громадськість бути обережними до діяльності в інтернеті з метою отримання вашої особистої інформації.

Усі офіційні повідомлення Sea Breeze відправляються із підтвердженого облікового запису Twitter @exSeaBreeze та обліковoго запису Facebook“, – наголошується в повідомленні.

Як припустили в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, “Кремлю не вдалося зірвати українсько-американські навчання. Тому тепер, схоже, їх намагаються використати для збору персональних даних українських військових“.

“Не надавайте свої дані зловмисникам — перевіряйте інформацію в офіційних джерелах!” – наполегливо радять фахівці.

Нагадаємо, Sea Breeze – це міжнародні військові навчання, які проводять на території України починаючи з 1997 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборонних та військових відносин між Міноборони США і Міноборони України від 1993 року. Співорганізаторами навчань виступають Україна та США. Україна надає військову та цивільну інфраструктуру чорноморського узбережжя, а США підтримують навчання фінансово.
У Sea Breeze беруть участь військові з країн чорноморського регіону, крім Росії. Разом вони відпрацьовують маневри у морі та на суші.

Навчання “Сі бриз–2021 мають найбільшу в своїй історії кількість країн-учасниць – 32 країни з шести континентів, 5000 військових, 32 кораблі, 40 літаків та 18 команд спеціальних операцій та дайвінгу.

Читайте також:
Військова авіація РФ влаштувала маневри в зоні навчань Sea Breeze

На тлі навчань Sea Breeze Росія вивела в Чорне море весь корабельний склад свого ЧФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна