На тлі навчань Sea Breeze Росія вивела в Чорне море весь корабельний склад свого ЧФ

 

Росія вивела в море весь корабельний склад Чорноморського флоту через міжнародні військові навчання України і союзників “Sea Breeze-2021”.

Про це у п’ятницю, 2 лютого, повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони.

“Для спостереження за навчаннями Росія вивела в море майже весь наявний корабельний склад, який виконує не притаманні для нього завдання. Країна-агресор намагається продемонструвати, що вона готова до відстоювання своїх інтересів із використанням військової сили. Але Росії явно не вистачає сил і засобів в Чорному морі”, – йдеться в повідомленні.

За словами представника ГУР Вадима Скібіцького, дії Росії викликані страхом втратити домінування на півночі Чорного моря.

Повідомляється також, що що воєнна розвідка наразі забезпечує безпеку та моніторить ситуацію навколо навчань “Sea Breeze-2021”.

Представник ГУР заявив, що спроба Росії продемонструвати свою готовність застосувати силу в морі не співмірна з потенціалом тих країн, які беруть участь у навчаннях.

Скібіцький додав, що міжнародна спільнота демонструє солідарність з Україною і докладає зусиль для безпеки в нашому регіоні, а Росія цього боїться.

Розвідка відзначає, що з 2015 року Росія почала стрімко нарощувати в окупованому Криму свою військову складову. І коли проходять міжнародні військові морські навчання, Росія відпрацьовує різні способи та методи ураження тих угруповань, які створюються в Чорному морі.

Читайте також:
На тлі See Breeze Росія вивела в Чорне море підводний човен, який може застосовувати крилаті ракети

На тлі навчань Sea Breeze Росія в Криму провела навчання з ППО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна