На тлі навчань Sea Breeze Росія в Криму провела навчання з ППО

 

Росія провела перевірку систем протиповітряної оборони в окупованому нею Криму на тлі міжнародних навчань  Sea Breeze, які стартували 28 червня на Одещині, Херсонщині і Миколаївщині.

Про це у вівторок, 29 травня, повідомила пресслужба Південного військового округу міноборони РФ.

Всього в перевірці було задіяно близько 20 літаків і вертольотів, у тому числі літаки-розвідники Су-24МР, багатоцільові винищувачі Су-27 і Су-30СМ, фронтові бомбардувальники Су-24М і вертольоти Мі-8 і Ка-27, а також дивізіони комплексів С-400 “Тріумф” і “Панцир” зі складу об’єднання ВПС і ППО Південного військового округу.

За словами російських військових, проведено перевірку готовності чергових сил ППО.

“В ході перевірки авіація виконувала завдання як на максимальному видаленні від зон виявлення радіолокаційних станцій, так і на надмалих висотах, використовуючи для прикриття рельєф місцевості, що значно ускладнювало завдання силам і засобам ППО. Бойові розрахунки комплексів С-400 “Тріумф” і “Панцир” справили виявлення і електронні пуски (без фактичної стрільби) по контрольним цілям”, – йдеться в повідомленні.

Як інформувала “Новинарня“, 28 червня в Одесі відбулася урочиста церемонія відкриття українсько-американського навчання Sea Breeze – 2021, яке стало наймасштабнішим за всю історію його існування.
Маневри триватимуть з 28 червня по 10 липня в місті Одесі, Очакові, Дністровському лимані, Кінбурнській косі, островах Зміїний і Первомайський та інших районах.

Довідково: 
Sea Breeze – міжнародні військові навчання, які проводять на території України починаючи з 1997 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборонних та військових відносин між Міноборони США і Міноборони України від 1993 року. Співорганізаторами навчань виступають Україна та США. Україна надає військову та цивільну інфраструктуру чорноморського узбережжя, а США підтримують навчання фінансово.
У Sea Breeze беруть участь військові з країн чорноморського регіону, окрім Росії. Разом вони відпрацьовують маневри у морі та на суші.
Минулого року метою навчань “Сі Бриз” було підвищення рівня взаємосумісності підрозділів ВМС ЗС України, ВМС США, країн-членів НАТО та держав-партнерів під час виконання спільних завдань задля підтримання морської регіональної безпеки та забезпечення стабільності в Чорноморському регіоні.

Читайте також:
Американські морпіхи, понад 30 кораблів, Bayraktar та інше: в Одесі спланували навчання “Сі Бриз-2021”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна