У “Сі бриз-2021” візьме участь рекордна кількість держав

 

Шостий флот ВМС США офіційно оголосив про участь у Sea Breeze-2021 у чорноморському регіоні – в цих навчаннях візьме участь рекордна кількість країн.

Про це інформує пресслужба посольства США в Україні в твіттері.

“USSixthFleet офіційно оголосив про участь у спільному українсько-американському щорічному навчанні Sea Breeze 2021, що розпочинається наступного тижня в чорноморському регіоні”, – йдеться у повідомленні.

Американські дипломати зазначили, що навчання SeaBreeze підвищують сумісність, посилюють морську безпеку та забезпечують мир у регіоні.

У посольстві США відзначили, що Sea Breeze-2021 мають найбільшу в історії навчань кількість країн-учасниць – 32 країни зі шести континентів, у них беруть участь 5000 військових, 32 кораблі, 40 літаків та 18 команд спеціальних операцій та дайвінгу.

Sea Breeze – міжнародні військові навчання, які проводять на території України починаючи з 1997 року.
Співорганізаторами навчань є Україна та США. Україна надає військову та цивільну інфраструктуру чорноморського узбережжя, а США підтримують навчання фінансово.

У Sea Breeze беруть участь військові з країн чорноморського регіону, окрім Росії. Разом вони відпрацьовують маневри у морі та на суші.

Читайте також:
Американські морпіхи, понад 30 кораблів, Bayraktar та інше: в Одесі спланували навчання “Сі Бриз-2021”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна