Військова авіація РФ влаштувала маневри в зоні навчань Sea Breeze

 

Понад десять літаків російських військових літаків проводили маневри над Чорним морем, де зараз проходять міжнародні навчання “Сі бриз” за участю українських Військово-морських сил.

Про це в суботу, 3 липня, інформує “РБК-Україна” з посиланням на пресслужбу Чорноморського флоту Російської Федерації.

Зазначається, що екіпажі літаків Морської авіації ЧФ Росії спільно з авіацією Південного військового округу провели тренувальні польоти над акваторією Чорного моря.

“Від Морської авіації ЧФ були задіяні багатоцільові винищувачі Су-30СМ і фронтові бомбардувальники Су-24М, від авіації ППО винищувачі-бомбардувальники Су-34 і винищувачі-перехоплювачі Су-27”, – йдеться в повідомленні

Навчальні завдання виконували більше десятка літаків. Крім того, екіпаж літака-амфібії Бе-12 зі складу російської морської авіації виконав розвідку умовних цілей в акваторії Чорного моря.

Екіпажі також відпрацювали умовні ракетні та бомбові удари.

Згідно з повідомленням, військові льотчики виконали прості та складні польотні завдання з середніх і малих висот з урахуванням подолання засобів протиповітряної оборони кораблів умовного супротивника.

Нагадаємо, 30 червня російський дизельний підводний човен “Колпіно”, здатний застосовувати крилаті ракети “Калібр”, вийшов на навчання в Чорне море на тлі україно-американських військових навчань Sea Breeze.

Читайте також:
“Одним залпом може спалити Чорноморський флот РФ”: журналіст показав легендарні Tomahawk на есмінці Ross. ВІДЕО

Як інформувала “Новинарня“, 28 червня в Одесі відбулася урочиста церемонія відкриття українсько-американських навчань Sea Breeze – 2021, яке стало наймасштабнішим за всю історію його існування.
Маневри триватимуть з 28 червня по 10 липня в Одесі, Очакові, Дністровському лимані, Кінбурнській косі, островах Зміїний і Первомайський та інших районах.

Довідково: 
Sea Breeze – міжнародні військові навчання, які проводять на території України починаючи з 1997 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборонних та військових відносин між Міноборони США і Міноборони України від 1993 року. Співорганізаторами навчань виступають Україна та США. Україна надає військову та цивільну інфраструктуру чорноморського узбережжя, а США підтримують навчання фінансово.
У Sea Breeze беруть участь військові з країн чорноморського регіону, окрім Росії. Разом вони відпрацьовують маневри у морі та на суші.
Минулого року метою навчань “Сі Бриз” було підвищення рівня взаємосумісності підрозділів ВМС ЗС України, ВМС США, країн-членів НАТО та держав-партнерів під час виконання спільних завдань задля підтримання морської регіональної безпеки та забезпечення стабільності в Чорноморському регіоні.

Читайте також:
Нідерланди звинуватили російські винищувачі в небезпечних діях поблизу фрегата Evertsen у Чорному морі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна