Нідерланди звинуватили російські винищувачі в небезпечних діях поблизу фрегата Evertsen у Чорному морі

 

Російські винищувачі створили небезпечну ситуацію біля фрегата ВМС Нідерландів Evertsen у Чорному морі, коли він перебував поблизу Криму.

Про це йдеться у заяві на сайті міноборони Нідерландів у вівторок, 29 червня.

За інформацією відомства, інцидент стався 24 червня, коли корабель перебував у міжнародних водах на південний схід від узбережжя окупованого Криму.

“Літаки неодноразово переслідували “Evertsen” приблизно між 15:30 і 20:30 за місцевим часом. Вони здійснювали небезпечно низькі польоти, симулюючи атаки на корабель. Винищувачі були озброєні бомбами і ракетами “повітря-земля”, призначеними для стрільби по цілі з повітря”, – йдеться у заяві.

Міноборони Нідерландів наводить слова капітана фрегата, який назвав такі дії російських військових безвідповідальними та небезпечними.

“Evertsen” перебував у відкритому морі в міжнародних водах. Для цих агресивних дій не було жодної причини. Незважаючи на це, небезпечний супровід тривав кілька годин. Це була безвідповідальна та небезпечна поведінка на морі”, – сказав він.

Фрегат “Evertsen” входить до британської ударної групи і патрулює Чорне море з британським есмінцем HMS Defender. Кораблі проводять навчання з союзниками з регіону та відвідують деякі порти.

Читайте також:
Винищувачі РФ порушили повітряний простір Естонії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна