Офіційно: жіноча “коробка” на параді військ не маршируватиме в туфлях. Придумують нове взуття

 

Для курсанток з Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, які йтимуть у жіночій “коробці” на параді військ, розробляють нову модель взуття для парадної форми одягу. 

Про це в коментарі “Новинарні” в п’ятницю, 2 липня, повідомив начальник служби зв’язків із громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ полковник Анатолій Прошин. 

З його слів, курсантки хочуть бути в парадній формі, але бажають вдосконалити вже наявне взуття.

“Ми провели опитування – вони хочуть, аби трохи занизили каблук в наявних туфлях і було більш зручніше. Відтак, слово за дівчатами – вони зараз самі опрацьовують нову модель взуття”, – прокоментував підсумки зустрічі військового керівництва із курсантками полковник Прошин.

З його слів, на зустрічі був також присутній представник Міноборони, який показав уже наявні, але інші зразки взуття, які можуть комбінуватися з парадною формою.

“Це однозначно будуть стильні черевички, але все залежить від побажань курсанток”, – каже Прошин.

Репетиції до параду поки що триватимуть в польовій формі одягу, включно із взуттям.

“Є консенсус, є взаєморозуміння, рішення ухвалено”, – резюмував пресофіцер та додав також, що на параді йтимуть не так званим “пруським кроком”, а “новим українським кроком”.
У ньому зменшена ширина і висота кроку, а нога опускатиметься на землю плавніше.

“Якщо раніше була 20-25 см висота, то тепер нога підіймається на 10-15 см”.

Як писала “Новинарня“, 2 липня міністр оборони Андрій Таран, головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак, командувач Сухопутних військ Олександр Сирський та інші військові посадовці зустрілися з курсантками Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, які представлятимуть жіночу коробку на параді військ.
Через 10-15 хв після публікації цього відео воно зникло зі сторінки у ФБ оборонного відомства України.

Під час цієї зустрічі також з’ясувалося, що 99% курсанток з жіночої “коробки” на параді військ хочуть іти в парадній формі, а не польовій.

Читайте також:
Парад військ: Міноборони показало репетицію жіночої “коробки” й отримало порцію критики. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна