У Львові й Івано-Франківську вогняною містерією та урочистими заходами вшанували пам’ять Романа Шухевича

 

У Львові та Івано-Франківську в середу, 30 червня, відзначили 114-ту річницю з дня народження головнокомандувача УПА Романа Шухевича.

Як повідомляє пресслужба Національного корпусу Львівщини, у Львові близько тисячі патріотів зібралися біля будинку на вулиці Олекси Довбуша, 2, де 30 червня 1907 року народився Шухевич. Учасники заходу поклали квіти до барельєфа головного командира УПА і запалили чаші пам’яті.

Фото: пресслужба Нацкорпусу Львівщини

“Сьогодні ми вшановуємо людину, яка мала безліч різних можливостей жити спокійним життям, людину, яка мала багато талантів: і комерційних, і спортивних і організаційних. Але для нас Роман Шухевич — це творець армії нескорених. Він зміг, опираючись виключно на силу власного народу, збудувати найпотужнішу повстанську армію. Для нас ця людина назавжди з нами, оскільки надихає нас і веде в бій у новітній російсько-українській війні”, – сказав у своєму виступі очільник Західного терену Нацкорпусу Сергій Бевз.

Фото: пресслужба Нацкорпусу Львівщини

Заходи з нагоди вшанування пам’яті Шухевича відбулися і в Івано-Франківську, де також відзначили 80-ту річницю проголошення Акту відновлення Української держави.

Фото: ФБ Руслан Марцінків

“Українцям важливо зберегти пам’ять про видатні події минувшини, а особливо зараз, у такий важкий для нашої держави час та в рік святкування 30-річчя проголошення Незалежності України. Ми зобов’язані завжди пам’ятати про боротьбу. Поки ми згадуємо, як нелегко виборювали наші Герої право на незалежну державу, ми і майбутні покоління берегтимуть нашу рідну Україну!”, — зауважив з цього приводу на своїй сторінці у фейсбуці міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Фото: ФБ Руслан Марцінків

Читайте також:
70 років тому загинув Шухевич. У Франківську вшанували Головнокомандувача УПА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна