Усі керівники департаменту ліцензування Нацбанку подали у відставку

 

Уся команда керівників департаменту ліцензування Національного банку України іде у відставку.

Про це в середу, 30 червня, написав директор департаменту Олександр Бевз у фейсбуці.

Окрім директора, звільняються його заступниця, троє начальників управлінь та експерти цих управлінь.

“Ми щиро любимо НБУ і хочемо надалі в ньому працювати. Однак, продовження нашої роботи в Національному банку наразі є неможливим. Централізація прийняття рішень в одних руках, заміна колегіальності директивним прийняттям рішень, на нашу думку, неприпустимі в роботі Національного банку України”, – повідомив Бевз.

Він додав, що, на думку працівників, НБУ відійшов від стандартів прозорого ухвалення рішень, незалежної роботи колегіальних органів, невтручання у наглядові процеси ззовні і всередині, автономії департаментів. Це, на думку Олександра Бевза, загрожує “відкатом реформ у банківській сфері”.

Повноваження Департаменту ліцензування НБУ пов’язані із доступом на ринок нових компаній, погодженням керівників банків, дозволами на купівлю банків і фінансових компаній, а також зі злиттям та поглинанням, оцінкою корпоративного управління та структур власності.

“Ми відмовляємося відступати від принципів, бо розуміємо, до яких наслідків для країни це призведе”, – написав Бевз.

Нагадаємо, що колишній голова Нацбанку Яків Смолій звільнився зі структури у липні 2020 року, а причиною назвав політичний тиск зі сторони влади.

Читайте також:
НБУ дозволив відкривати банківські рахунки з електронними документами

Ексголова НБУ Смолій розповів деталі зустрічі з Зеленським напередодні відставки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.