Меркель продовжує наполягати на потребі переговорів ЄС із Росією

 

Переговори Європейського Союзу з Російською Федерацією були би корисними з низки питань, і зокрема через можливість прямо сказати президенту РФ Володимирові Путіну, що кібератаки не є підставою для продуктивних відносин.

Про це заявила канцлерка ФРН Ангела Меркель, повідомляє “Європейська правда”.

“Тут я вважаю, що краще не лише поговорити між собою, але і протистояти президенту Росії і сказати, що на такій основі не може бути плідної співпраці”, – сказала вона.

25 червня лідери Європейського Союзу відхилили франзуцько-німецьку пропозицію провести саміт із Росією після того, як Польща та країни Балтії заявили, що вона надішле неправильне повідомлення у час погіршення зв’язків між Сходом та Заходом.

“Відносини між Росією та Європейським Союзом зараз насправді не є хорошими, але навіть під час “холодної війни” люди спілкувались між собою, тому я думаю, що мовчання не сприяє вирішенню проблем”, – сказала Меркель.

Водночас вона додала, що лідери ЄС визначили проблеми, які вони хочуть вирішити з Росією, і доручили чиновникам розглянути формати та умови, за яких переговори з Москвою можуть тривати.

“Це означає, що ми зробили крок вперед, але ми ще не досягли своєї мети”, – сказала канцлерка ФРН.

Нагадаємо, 24 червня прем’єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте назвала безвідповідальністю ідею запросити президента Російської Федерації Володимира Путіна на саміт Європейського Союзу.

Напередодні Франція та Німеччина представили ​​партнерам з ЄС пропозицію, що передбачає як схвалення ймовірності нових економічних санкцій проти Москви, так і сигнал про відкритість до саміту з Путіним.

Пропозиція негайно зустріла спротив деяких країн ЄС, особливо трьох країн Балтії та Польщі. Ініціативу обговорювали на саміті ЄС.

Україна вважає ініціативи щодо відновлення проведення самітів між Євросоюзом та Росією небезпечним відхиленням від санкційної політики.

Читайте також:
Діалог із Путіним можливий після вирішення проблем Криму і Донбасу, – прем’єр Латвії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна