Діалог із Путіним можливий після вирішення проблем Криму і Донбасу, – прем’єр Латвії

 

Латвія стурбована пропозицією Парижа та Берліна про можливість відновлення самітів Європейського Союзу із запрошенням президента РФ Володимира Путіна та вважає, що діалог Євросоюзу з Росією на рівні лідерів можливий після вирішення проблем Криму і Донбасу.

Про це в четвер, 24 червня, заявив прем’єр-міністр Латвії Кріш’яніс Каріньш, інформує “Європейська правда”.

“Якщо ми хочемо відкрити діалог з Росією на рівні лідерів, необхідні конкретні кроки з російського боку. Діалог припинився у 2014 році на тлі незаконної анексії Криму. На Донбасі тривають бойові дії. Це проблеми, які слід вирішити, і тоді ми можемо говорити з Росією”, – сказав Каріньш, прибувши на саміт лідерів ЄС в Брюсселі.

Він наголосив, що Кремль розуміє тільки політику сили та не вважає “безкоштовні поступки” ознакою сили.

“Просто зараз спосіб, у який це (відновлення зустрічей з президентом РФ, – “Н”) запропоновано, є таким, що Росія анексувала Крим, Росія веде війну на Донбасі, а Європа стенає плечима і продовжує намагатись говорити про діалог. Кремль не розуміє такий вид політики”, – вважає глава уряду Латвії.

Нагадаємо, 24 червня прем’єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте назвала безвідповідальністю ідею запросити президента Російської Федерації Володимира Путіна на саміт Європейського Союзу.

Напередодні Франція та Німеччина представили ​​партнерам з ЄС пропозицію, що передбачає як схвалення ймовірності нових економічних санкцій проти Москви, так і сигнал про відкритість до саміту з Путіним.

Пропозиція негайно зустріла спротив деяких країн ЄС, особливо трьох країн Балтії та Польщі. Ініціативу обговорюватимуть сьогодні на саміті ЄС.

Україна вважає ініціативи щодо відновлення проведення самітів між Євросоюзом та Росією небезпечним відхиленням від санкційної політики.

Читайте також:
Литва вимагає від Росії компенсації за радянську окупацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна