3-й полк ССО пройшов оцінювання НАТО першого рівня

 

Військовослужбовці 3-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго пройшли оцінювання НАТО першого рівня NEL-1.

Про це повідомила пресслужба військової частини.

“Нас визнали взаємосумісними з підрозділами Альянсу та пройшли національну оцінку першого рівня НАТО”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 3-й полк брав участь у багатонаціональних навчаннях “Silver Saber-21″, під час яких військові мали пройти оцінювання НАТО першого рівня NEL-1.

Фото: пресцентр Командування ССО

У полку зазначили, що на всіх етапах навчань їх оцінювали представники Польщі та Британії які входять до NATO Stratugic HQ.

“Ми показали нашу здатність до перекидання сил та засобів, розгортання операційної бази, планування та проведення повного спектра спеціальних завдань”, – підкреслили у військовій частині.

“Виходячи з досвіду міжнародних навчань, ми не відчуваємо різниці між своєю роботою та роботою партнерів з Альянсу. Ми повністю інтегрувались в процес планування та бойового управління, а також застосування наших підрозділів”, – прокоментував один із учасників міжнародного оцінювання.

Незабаром військові планують пройти останню оцінку NEL 2.

Читайте також:
Десантники теж залучатимуться до Сил реагування НАТО: триває оцінювання підрозділу

Як інформувала “Новинарня“, 24 червня 2019 року вперше в історії підрозділ з країни – не члена НАТО пройшов сертифікацію як підрозділ ССО (SOF) і має право залучатися в Сили швидкого реагування НАТО.
Підрозділ проходив відповідні іспити у Литві.

NRF були створені на листопадовому саміті НАТО 2002 у Празі на заміну Союзного Командування Європи Мобільними Силами. Перші перемовини про реорганізації мобільних сил НАТО відбулись у серпні 2002 року у Варшаві з ініціативи міністра оборони США Дональда Рамсфелда. СШР перебувають у постійній бойовій готовності.
Складаються з військ сухопутних, спеціального призначення, повітряних, морських сил, щоготові впродовж 5 днів до проведення операцій евакуації чи реагування на кризові ситуації в усіх частинах світу. При значному військовому конфлікті (війні) повинні стримувати ворога до підходу основних сил до 30 днів.

Рішення про застосування СШР приймає Північноатлантична рада.

Сухопутні сили СШР НАТО силою бригади здатні провадити операції вимушеного силового входу (forced-entry). Морські сили виконують роль ударної групи з авіаносцем, сухопутної і амфібійної груп. Повітряні сили здатні провадити до 200 щоденних вильотів. В операціях можуть використати спеціальні підрозділи.

Читайте також:
Усі військові частини ССО залучатимуться до Сил реагування НАТО. Наступний – 3-й полк

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна