Поліція та прокуратура затягують досудове розслідування у справі щодо нападу на ветерана АТО Дєєва, – адвокати

 

У Києві поліція та прокуратура затягують досудове розслідування у справі щодо нападу на ветерана АТО Івана Дєєва.

Про це в четвер, 24 червня, йдеться у повідомленні на сторінці юридичної компанії “Міллер” у фейсбуці.

Торік 16 жовтня Іван Дєєв із дружиною рухався на автомобілі по столичній вулиці Тютюнника, проїзд по якій перекрив автомобіль BMW.

На зауваження та прохання Дєєва звільнити дорогу водій відреагував агресивно, та разом із пасажиром фактично напав на подружжя та завдав їм численні тілесні ушкодження.

“Одразу після відкриття кримінальної справи почали відбуватись речі, на які хочемо звернути увагу”, – повідомили в юркомпанії.

Зазначається, що “замість підозри Юрію Свиридову, докази причетності якого є в матеріалах справи, підозру про вчинення нападу вручено сторонній людині, яка не мала відношення до інциденту”.

” (…) у зв’язку із подальшим скасуванням підозри, досудове розслідування загрузло майже на півроку. Півроку у кримінальному провадженні не здійснювалась жодна дія, адже прокурори перевіряли законність скасування підозри людині, хоча це взагалі не оскаржувалось жодною стороною. Результат піврічних поневірянь справи по прокуратурам — підозру поновлено”, – повідомили в “Міллер”.

Також представники Дєєва подали клопотання про скасування підозри непричетній особі і повідомлення про підозру Свиридову, на якого вказували свідок і потерпілі.

“Однак у задоволенні клопотання відмовлено. Прокурор пояснив це тим, що начебто не зібрано достатньо доказів”, – зазначили в юркомпанії і додали, що через декілька днів після нападу на ветерана АТО до підприємства, камера якого зафіксувала правопорушення, прийшли декілька чоловіків, які представилися працівниками СБУ

“Вони вимагали видати їм “плівку”, на якій зафіксовано хронологію нападу. Зображення не чітке, але можна розгледіти, що саме чоловіки з BMW X7 чинили неправомірні дії”, – наголошується в повідомленні.

Адвокати з “Міллер” вказують, що Юрій Свиридов фігурує у справі щодо підготовки замаху на генерала СБУ Андрія Наумова.

За даними ЗМІ, “у справі вже після інциденту з Дєєвим раптово з’явився “ініціативний” рапорт, де вказано, що Свиридову начебто відомі обставини передачі грошей за організацію замаху на Наумова”.

У юркомпанії припускають, мовляв, “може скластися враження, що ситуація виглядає так: “Свиридов дає потрібні покази СБУ у справі Наумова, а СБУ сприяє благополучному для нього вирішенню справи Дєєвих”.

Як інформувала “Новинарня“, у 2014 році Іван Дєєв пішов служити у полк спецпризначення, який проводив диверсійні операції в ОРДЛО. Особисто брав участь у ліквідації так званого “начальника міліції” “ДНР”. Після цієї операції військовослужбовець потрапив у російський полон і провів там близько трьох років, де його катували.
Після звільнення у 2019 році Дєєв із 8-го окремого полку спецпризначення вирішив продовжити службу у лавах Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

Читайте також:
Поліція оголосила підозру в хуліганстві чоловікові, який побив спецпризначенця Дєєва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.