Звільнені з полону спецпризначенці продовжать службу в ССО, – Луньов

 

Сергій Глондар і Олександр Коріньков з 3-го окремого полку спеціального призначення іменя князя Святослава Хороброго й Сергій Іванчук та Іван Дєєв із 8-го окремого полку спецпризначення після звільнення полону вирішили продовжити службу у лавах Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

Про це в інтерв’ю “Новинарні” розповів командувач ССО генарал-лейтенант Ігор Луньов.

“Вони всі сказали, що залишаються служити. Двоє, Глондар і Коріньков, пройшли реабілітацію та тепер нормально почуваються, вже відбули на місце проходження служби. Іванчук і Дєєв – поки на реабілітації. Вони реально піддавалися жорстким тортурам, їм ще потрібна реабілітація. Але вони вже сказали, що служитимуть”, – коментує командувач окремого роду ЗСУ.

Луньов наголошує, що, незалежно від результатів військово-лікарської комісії, командування ССО сприятиме продовженню служби в ССО звільнених з полону військовослужбовців.

“По-перше, вони мають бажання. Наші бійці мають високий рівень психологічної бойової стійкості. Пройти те, крізь що вони пройшли в полоні… Їхній досвід неодмінно буде враховано під час складання програм підготовки наших військовослужбовців. Не дай Бог, якщо військовий потрапить у такі умови – він має бути до цього готовим. Поведінка у стресовій ситуації – це окрема тема. Наші військові готові до цього”, – резюмував генерал Луньов.

Читайте також повний текст інтерв’ю:
Командувач Сил спецоперацій Ігор Луньов: Проти нас тепер працює частина зрадників із Севастополя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна