У Сербії – потужний вибух на заводі боєприпасів, де нещодавно була пожежа. ВІДЕО

 

У сербському місті Чачак ввечері в суботу, 19 червня, стався потужний вибух на заводі боєприпасів. Унаслідок події два працівники отримали травми.

Про це інформує “Балканський оглядач” у фейсбуці.

Вибух стався на підприємстві оборонної промисловості “Слобода” в Чачаку, більшість акцій якого належать державі.

Потужний вибух з великим “грибом” стався о 19:50 за місцевим часом.

Детонація відбулася приблизно в кілометрі від виробничих приміщень, в одному зі складів. Вибухова хвиля вибила вікна, внаслідок чого було отримали травми двоє працівників.

Після цього вибуху пролунало декілька менших.

Мешканців близько 150 будинків на прилеглій до заводу території евакуювали у безпечну зону. Місто організувало приймальний пункт для тих, хто не мав можливості переночувати у родичів чи знайомих.

Пожежу, що почалась внаслідок вибухів, на ранок неділі, 20 червня, уже загасили.

“Пожежа була локалізована, ліквідована, і поки що немає жодних ознак того, що трапиться щось нове, але ми вжили всіх необхідних заходів”, – заявив журналістам заступник мера міста Мірослав Петрович.

Нагадаємо, вночі 4 червня на цьому же заводі сталася пожежа на складі готової продукції, де зберігалися боєприпаси. Спостерігалася значна детонація, але ніхто не постраждав. 7 червня були зафіксовані нові загоряння.

Фабрика “Слобода Чачак” (Kompanija Sloboda akcionarsko društvo Čačak) – сербська компанія з виробництва боєприпасів та зброї, заснована в 1948 році.

Сьогодні це – акціонерне товариство, більшість акцій якого належить державі. На підприємстві працює близько 2 000 робітників. Фабрика займається виробництвом зброї, переважно боєприпасів різного калібру для артилерійської зброї (зокрема боєприпасів та РПГ).

Читайте також:
Сербія проводить спільні антитерористичні навчання з РФ. ФОТО

У центрі Москви – масштабна пожежа на складі піротехніки. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна