У Сербії на складах боєприпасів сталися вибухи. ФОТО, ВІДЕО

 

Поблизу сербського міста Чачак вночі в п’ятницю, 4 червня, на фабриці “Слобода”, що спеціалізується на виготовленні артилерійських снарядів, сталася серія вибухів.

Про це повідомляє “Балканський оглядач”.

За попередньою інформацією, спочатку загорівся склад гарматних снарядів, потім полум’я поширилося на інші склади.

Потужні вибухи тривали всю ніч. Осколки розліталися на значну відстань. О 3:20 пролунав найсильніший вибух, який відчувався в усьому місті.

“Працівники після перших детонацій встигли сховатися в укриття. Пізніше їх евакуювали. Під час перших вибухів на підприємстві було 60 робітників, і всі вони були переміщені в безпечне місце. На фабриці відключили газ і електроенергію. Місцеві жителі тікали з домівок. У будинках навколо фабрики вибито шибки. Вибухи тривали до ранку”, – йдеться в повідомленні.

Пожежники, бригади “швидкої допомоги” та поліція з міркувань безпеки всю ніч не наближалися до підприємства.

Міський голова Чачака Мілун Тодорович підтвердив, що в компанії “Слобода” сталася серія вибухів, і повідомив, що загиблих і поранених не було.

Чачак вибухи 1 Чачак вибухи 2 Чачак вибухи 4 Чачак вибухи 3
<
>
Фото: RINA/Kurir

Фабрика “Слобода Чачак” (Kompanija Sloboda akcionarsko društvo Čačak) – сербська компанія з виробництва боєприпасів та зброї, заснована в 1948 році.

Сьогодні “Слобода Чачак” – акціонерне товариство, більшість акцій якого належить державі. На підприємстві працює близько 2 000 робітників. Фабрика займається виробництвом зброї, переважно боєприпасів різного калібру для артилерійської зброї (зокрема боєприпасів та РПГ).

Читайте також:
Сербія проводить спільні антитерористичні навчання з РФ. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна