У Києві стартувала виставка “Зброя та безпека”: ЩО ПОКАЗУЮТЬ

 

У Києві стартувала ХVІI Міжнародна спеціалізована виставка “Зброя та безпека-2021” та ХII Міжнародний авіакосмічний салон “Авіасвіт-ХХІ”.

Виставка триватиме з 15 по 18 червня 2021 року у Міжнародному виставковому центрі (м. Київ, Броварський пр-т, 15).

Нові розробки у сфері оборони та авіакосмічної галузі представляють 332 підприємства, з яких – 35 закордонних компаній із 13 країн.

Українську експозицію представляє:

  • ДК «Укроборонпром» – 36 підприємств;
  • ГС «Ліга оборонних підприємств України» – 23 підприємства;
  • Державне космічне агентство України – 2 підприємства.
  • понад 130 інших державних і приватних підприємств як ОПК, так і суміжних галузей.

Зокрема, як передає Мілітарний, Конструкторське бюро “ЛУЧ” презентує модернізований зенітний ракетний комплекс ближньої дії “Стріла-10 “Луч”. Зазначається, що він отримає українську керовану ракету Р-10-ОФ – у зенітній версії РК-10.

“Вітчизняна ракета Р-10-ОФ оснащується уламково-фугасною бойової частиною з ударним ядром та неконтактним датчиком цілі. Наведення здійснюється по лазерному променю з супроводженням цілі в автоматичному режимі”, – пише видання.

Також КБ “ЛУЧ” представило модернізований самохідний ПТРК “Штурм-С”.

Модернізований “Штурм-С” отримав на озброєння керовану ракету РК-2В «Бар’єр-В» від КБ «Луч» з дальністю 7,5 км. Оригінальний самохідний ПТРК «Штурм-С» був розроблений в середині 70-х років у в Коломенському конструкторському бюро машинобудування.

Також на виставці Україні презентують винищувачі F-16.

Винищувач F-16 у вигляді макета представлений на стенді компанії Lockheed Martin – американського лідера світового літакобудування.

Офіційних коментарів від компанії журналістам Мілітарного не вдалося отримати.

Також на виставці презентували новий український надшвидкий військовий безпілотник ACE ONE.

Швидкість ACE ONE наближена до надзвукової – 1000 км/год.

За словами розробників, “ACE ONE непомітно з’являються, знищують ціль і зникають, немов розчиняються в повітрі”. Управління дроном здійснюється за допомогою системи штучного інтелекту, яка може управляти “роєм таких безпілотників”.

Зазначається, що над розробкою літального апарата працювали 25 найкращих українських вчених та фахівців у сфері авіакосмічної галузі на базі кращих підприємств.
Для готового прототипу, який можна буде запустити в небо, за підрахунками конструкторів, потрібно ще близько як 30 місяців.

Додамо також, що на виставці представлений широкий спектр бойових машин, стрілецького, мінометного та ракетного озброєння, роботизованої техніки, засобів зв’язку тощо.

Захід вже відвідали віцепрем’єр-міністр України — Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський, заступники міністра оборони України, Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак, заступник Міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, голова ДК «Укроборонпром» Юрій Гусєв та інші.

Фото: Армія.Інформ

“Цьогорічна виставка демонструє багато чого нового від наших та закордонних компаній. Очевидно, що нині багато уваги приділяється безпілотним і роботизованим системам. Також, українські виробники представили багато нових зразків бронетанкової техніки, які є перспективними для Збройних Сил та інших силових структур”, – зазначив Олег Уруський.

Читайте також:
Rafale чи F-35 замість Су: Міноборони прокоментувало перспективу закупівлі нових винищувачів для Повітряних сил

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна