Європейське космічне агентство готує місію на Венеру

 

EnVision стане наступним орбітальним кораблем Європейської космічної агенції (ESA) на Венері.

Про це інформує сайт ESA в четвер, 10 червня.

Як зазначається, одним із завдань місії буде визначити, як і чому Венера і Земля еволюціонували настільки по-різному.

Корабель був обраний Науковим програмним комітетом ESA як п’ята місія в рамках плану агенції “Космічне бачення”, націленого на реалізацію на початку 2030-х років.

“Нова ера у вивченні нашого найближчого, але дуже відмінного, сусіда по Сонячній системі чекає на нас”, – зазначив директор відділу з питань науки ESA Гюнтер Газінгер.

Ключове питання у вивченні Венери полягає в тому, чому, незважаючи на приблизно однакові параметри та склад, наша сусідка по Сонячній системі пережила такі різкі зміни клімату: замість того, щоби стати придатним для життя світом, як Земля.

Інноваційний пакет інструментів EnVision має дати відповідь на це та інші запитання.

Корабель буде оснащений набором нових інструментів, включаючи ехолот для виявлення підземних шарів та спектрометри для вивчення атмосфери та поверхні планети.

Спектрометри контролюватимуть сліди газів в атмосфері та аналізуватимуть поверхневий склад ґрунту Венери, шукаючи докази будь-яких змін, які можуть бути пов’язані з ознаками активного вулканізму на планеті.

Читайте також:
Космічний апарат НАСА повертається на Землю зі зразками астероїда Бенну. ВІДЕО

І на Марсі люди зможуть дихати: марсохід Perseverance уперше видобув кисень з атмосфери планети

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна