Працівники посольства США одягнули нову форму збірної України з футболу. ФОТО

 

Посольство Сполучених Штатів Америки в Києві у четвер, 10 червня, опублікувало фото своїх співробітників у новій формі збірної України з футболу, що містить гасла “Слава Україні” та “Героям слава!”.

Як передає “Новинарня“, фотографії оприлюднили у твіттері посольства США.

Також американські дипломати зазначили, що з нетерпінням чекають на гру національних збірних України та Нідерландів на Євро-2020, яка відбудеться в неділю, 13 червня.

“З нетерпінням чекаємо на першу гру в неділю! Не знаємо, хто переможе, але українська команда виглядатиме чудово!”, – йдеться в повідомленні.

США посольство збірна форма США посольство збірна форма 2
<
>
Тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін

Збірна України презентувала нову форму, в якій виступить на чемпіонаті Європи з футболу, 6 червня.
Це спровокувало значний галас із Росії, зокрема, через написи “Слава Україні!” та “Героям слава”, а також контури кордонів України з Кримом, Донецькою та Луганською областями.
На думку представників країни-агресора, наша форма “висловлює політичну позицію”.

10 червня стало відомо, що УЄФА зобов’язала національну збірну Україну з футболу прибрати з нової форми гасло “Героям слава!”.

Першим про вимогу УЄФА повідомило російське видання “Чемпіонат” – з посиланням на джерела в організації: там заявили, що карта України на формі не порушує правил, адже ООН визнає приналежність Криму до України.

Слоган “Слава Україні!” також залишиться на формі, оскільки може розглядатися як неполітичний, а от іншу частину – “Героям слава!” – збірна України має прибрати, адже в поєднанні з першим вона начебто “має очевидний політичний підтекст”.

Чемпіонат Європи пройде з 11 червня по 11 липня. У групі C збірна України зіграє з Нідерландами, Австрією і Північної Македонією.

Читайте також:
УАФ боротиметься за гасло “Героям слава!” на формі збірної

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна