РНБО в режимі “таємно” розглянула питання інтеграції в НАТО і безпеки в південно-східних областях України

 

Рада національної безпеки і оборони України в режимі “таємно” розглядала питання поглиблення інтеграції України в Північноатлантичний альянс й ухвалила низку відповідних рішень.

Про це розповів у п’ятницю, 4 червня, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов на брифінгу за результатами засідання РНБО.

“На порядку денному сьогодні було питання про невідкладні заходи щодо поглиблення інтеграції України в Організацію Північноатлантичного договору… Питання розглядали таємно, ухвалено всі відповідні рішення, рішення ухвалювали одноголосно”, – заявив Олексій Данілов.

За його словами, на засіданні також обговорювалось питання безпеки на адміністративній межі з тимчасово окупованою Автономною Республікою Крим, а також у Херсонській, Запорізькій, Одеській, Миколаївській і Донецькій областях.

“Питання розглядали в режимі “таємно2. Йдеться про доручення президента, яке він дав 27 квітня, перебуваючи в Херсоні, опрацювати, розробити додаткові ситуації щодо гарантування безпеки саме на цих територіях… Питання ухвалено одноголосно”, – розповів секретар РНБО.

Ще одне питання стосувалося звіту про результати проведення огляду загальнодержавної системи боротьби з тероризмом. Звіт, за словами Олексія Данілова, було затверджено.

Він також повідомив, що Радбез розглянув питання вдосконалення режимів інституційних центрів та цифрової трансформації сфери національної безпеки і оборони та питання щодо розвитку авіабудівної галузі.

Читайте також:
РНБО перевірить інформацію про 134 громадян України, які перебувають під санкціями США

Резиденції в Конча-Заспі та Пущі-Водиці вже залишають 20 ексвисокопосадовців, – Данілов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна