РНБО перевірить інформацію про 134 громадян України, які перебувають під санкціями США

 

Рада нацбезпеки і оборони перевірить інформацію про 134 громадян України, які перебувають під санкціями США, і, в разі необхідності, “ухвалить відповідні рішення”.

Про це розповів у п’ятницю, 4 червня, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов на брифінгу за результатами засідання РНБО.

З його слів, президент Володимир Зеленський доручив з’ясувати, хто з українців зараз під санкціями США і на якій підставі проти них запровадили санкції. Зараз цю інформацію перевіряють.

“У США є кілька інституцій, які запроваджують санкції щодо громадян інших країн, одна з них — Міністерство фінансів. На сьогоднішній день [під санкціями] Міністерства фінансів США перебувають 130 громадян України… Є окремий список, де перебуває певна кількість наших громадян, а саме чотири, які отримали санкції від Держдепу”, — повідомив Данілов.

За словами секретаря РНБО, загалом США запровадили санкції щодо 134 громадян України.

Після того, як СБУ, Кабінет міністрів, Служба зовнішньої розвідки перевірять інформацію щодо кожного громадянина України, РНБО може ухвалити “відповідні рішення в разі необхідності”.

Читайте також:
Резиденції в Конча-Заспі та Пущі-Водиці вже залишають 20 ексвисокопосадовців, – Данілов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.