Суд дозволив заочне розслідування щодо Януковича в справі про узурпацію влади

 

Шевченківський райсуд Києва задовольнив клопотання прокуратури щодо надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування (заочне слідство) щодо експрезидента Віктора Януковича у справі про захоплення державної влади.

Про це в четвер, 3 червня, повідомили в пресцентрі офісу генерального прокурора України.

Йдеться про ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу України.

Як зазначають в ОГП, в кримінальному провадженні розслідуються обставини вчинення у вересні – жовтні 2010 року експрезидентом дій, спрямованих на незаконне збільшення обсягу своїх владних повноважень як президента України.

“Вони відносилися до повноважень законодавчої та виконавчої влади, унаслідок повернення в неконституційний спосіб дії Конституції України від 28 червня 1996 року, до якої Законом України “Про внесення змін до Конституції України” від 8 грудня 2004 року №2222-IV були внесені зміни”, – повідомили в ОГП.

“Таке рішення суду надає право стороні обвинувачення на проведення досудового розслідування стосовно підозрюваного за його відсутності (in absentia)”, – додали в пресслужбі Венедіктової.

Читайте також:
Суд залишив Януковичу заочний арешт у справі про узурпацію влади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна