Суд залишив Януковичу заочний арешт у справі про узурпацію влади

 

Київський апеляційний суд залишив колишнього президента Віктора Януковича під запобіжним заходом у вигляді заочного арешту у справі щодо узурпації влади.

Таке рішення суд ухвалив у четвер, 25 березня, передає “Укрінформ”.

“Колегія суддів ухвалила: ухвалу судді Печерського суду (щодо обрання Януковичу запобіжного заходу у вигляді заочного арешту – Н.) залишити без змін, апеляційну скаргу захисника – без задоволення”, – оголосив суддя.

Повний текст ухвали оголосять 30 березня. Засідання було призначено на 10:30, але почалося із майже 1,5-годинним запізненням.

Захист Януковича на початку засідання оголосив, що двоє адвокатів Януковича, Віталій Сердюк і Ігор Федоренко, хочуть брати участь у засіданні, але не можуть: Сердюк – через захворювання, Федоренко – через те, що перебуває у відпустці.

Захисники експрезидента зазначили, що, зокрема, Сердюк підготував клопотання щодо перенесення цього судового засідання для того, щоб він міг брати участь у розгляді цієї апеляційної скарги.

Зі свого боку прокурор Денис Іванов зазначив, що представники сторони обвинувачення заперечують щодо задоволення цього клопотання.

Колегія суддів відмовила у відкладенні цього засідання.

Нагадаємо, 4 травня 2020 року Печерський районний суд Києва заочно взяв під варту Януковича у справі про узурпацію влади.

Читайте також:
Від Януковича до Колесніченка: Радбез запровадив санкції проти 27 осіб. СПИСОК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна