Міноборони зобов’язали реставрувати Будинок Сікорського у Києві

 

Окружний адміністративний суд Києва зобов’язав Міністерство оборони України привести до належного стану Будинок Сікорського у столиці, розташований по вулиці Ярославів Вал.

Про це в четвер, 3 червня, інформує пресслужба офісу генерального прокурора.

Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов офісу генпрокурора про зобов’язання укласти охоронний договір та привести до належного стану пам’ятку національного значення – будинок всесвітньо відомого авіаконструктора Ігоря Сікорського по вулиці Ярославів Вал у Києві.

Міністерство оборони України та ДП “Готель “Козацький” зобов’язані здійснити консерваційні та реставраційні роботи.

Прокурори встановили, що балансоутримувач будинку – ДП “Готель “Козацький” та орган управління – Міністерство оборони України уже понад 20 років не вживають заходів зі збереження ввіреного їм державного майна на виконання вимог пам’яткоохоронного законодавства.

Сьогодні об’єкт перебуває у занедбаному стані, без захисту та укладеного охоронного договору, під загрозою остаточного руйнування та знищення.

“Будівля є об’єктом культурної спадщини та становить виняткову історичну цінність, оскільки у ній мешкав Ігор Сікорський – автор перших у світовій практиці авіабудування багатомоторних літаків і гелікоптерів, людина, що входить до переліку діячів, які своїми винаходами найбільше допомогли людству”, – наголошують пресслужбі ОГП.

Виконання рішення суду перебуває на контролі в офісі генерального прокурора.

Читайте також:
На найвищій щоглі з Державним Прапором у Києві похилився тризуб. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна