Хомчак зібрав на нараду пресофіцерів ЗСУ. Розбиралися, як стати ближчими до НАТО і зберегти довіру українців до армії

 

У Генеральному штабі ЗСУ відбувся навчально-методичний збір з керівним складом служб зв’язків з громадськістю командувань видів, окремих родів військ ЗС України. Говорили про покращення взаємодії зі ЗМІ та громадськістю та набуття спроможностей відповідно до стандартів НАТО.

Масштабна нарада відбулася за участі Головнокомандувача Збройних сил України генерал-полковника Руслана Хомчака та начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Корнійчука, передає пресцентр військового органу управління.

“Під час збору керівники служб зв’язків з громадськістю Збройних Сил України підвищили професійний рівень знань, покращили взаємодію щодо ефективності організації і проведення медіа-заходів, обговорили проблемні питання та напрацювали пропозиції для подальшого розвитку служб зв’язків з громадськістю ЗС України та набуття ними спроможностей відповідно до стандартів НАТО”, – йдеться в повідомленні пресцентру ГШ в середу, 2 червня.

Хомчак наголосив на “важливості використання унікального українського досвіду протидії гібридній російській агресії”.

“Добре налагоджена система інформування громадськості була і залишається обов’язковим елементом діяльності військ, необхідною передумовою підготовки та виконання завдань за призначенням. Ця робота набуває ще більшого значення під час бойового застосування Збройних сил, адже формування підтримки з боку української громади та розуміння правомірності наших дій міжнародною спільнотою є не менш вагомим чинником на шляху до перемоги, ніж суто військові зусилля. Такий підхід вже тривалий час є основою для вдосконалення системи інформування громадськості, якою користуються наші партнери по НАТО”, – вважає Хомчак.

Фото: пресцентр Генштабу ЗСУ

Він навів приклад, що Збройні сили України розбудовують власну систему зв’язків з громадськістю, яка “засвідчила свою дієвість та ефективність” під час:

  • СКШН “Об’єднані зусилля – 2020”;
  • під час інформаційного супроводу Операції об’єднаних сил;
  • повсякденної діяльності військ (сил) тощо.

Фото: пресцентр Генштабу ЗСУ

“Проактивна комунікація була і залишається основною формою діяльності служб зв’язків з громадськістю ЗС України. Вона надає перевагу в інформаційному просторі, що неодноразово засвідчено вмінням пресслужбами оперативно й якісно готувати та поширювати інформацію як власними силами й засобами, так і шляхом залучення засобів масової інформації”, – підсумував Хомчак.

Фото: пресцентр Генштабу ЗСУ

Начальник Генерального штабу Сергій Корнійчук відзначив, що 70% українців довіряють Збройним силам – це “найвищий показник довіри серед державних інституцій за останні два роки”. З його слів, у цьом є чимала заслуга саме фахівців служб зв’язків з громадськістю та пресслужб ЗС України.

“Учасники навчально-методичного збору поділилися досвідом роботи у бойових умовах та під час повсякденної діяльності військ, обговорили пропозиції з перспектив розвитку служб зв’язків з громадськістю ЗС України, підвищенні ефективності їхньої діяльності, покращення наявних та набуття нових спроможностей на кшталт армій провідних країн Альянсу”, – підсумували в пресслужбі Генштабу.

Читайте також:
“Не розказуємо пресі про наше просування, але воно є”. Пресофіцерка 93 омбр Ірина Рибакова – про свою війну, багнюку і сльози

“Щоб стати генералом, мені потрібно ще років десять”. Капітан ЗСУ Олександра Безсмертна – про свою армію і війну

“Той самий Никифоров”: як замполіт кримських морпіхів подолав “зраду” і створив найсильнішу пресслужбу в ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна