Новим президентом Ізраїлю обрали Іцхака Герцога

 

Колишнього депутата Кнесету Іцхака Герцога обрали одинадцятим президентом Держави Ізраїль.

Про це у середу, 2 червня, повідомляє сайт Newsru.co.il.

Під час таємного голосування 87 депутатів Кнесету проголосували за Герцога, 27 – за громадську активістку, лауреата Премії Ізраїлю Мір’ям Перец. Шість депутатів утрималися.

Прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу направив привітання обраному президенту Держави Ізраїль.

61-річний Іцхак Герцог навчався в державній релігійній школі, а потім в єврейській школі в Мангеттені. Його батько тоді був послом в ООН.

Військову службу пройшов у підрозділі військової розвідки 8200. Має перший академічний ступінь з юриспруденції.

Навчався в університеті Корнел і в Нью-Йоркському університеті.

До обрання в Кнесет у 2003 році працював адвокатом. У 2000-2003 роках очолював національну раду боротьби з наркотиками. У 1999-2001 роках був секретарем уряду в уряді Ехуда Барака.

У цей період проходив як підозрюваний у справі про порушення Бараком закону про фінансування передвиборчих кампаній, під час допитів скористався правом зберігати мовчання.

У 2003 році справа була закрита у зв’язку з відсутністю доказів. Після обрання до Кнесету в періоди перебування партії “Авода” в уряді обіймав посади міністра будівництва, туризму, соціального забезпечення.

У 2013 році очолив партію “Авода” і обійняв посаду голови опозиції.

У 2016 році знову підозрювався у порушеннях закону про фінансування передвиборних кампаній, однак справа знову була закрита у зв’язку з браком доказів. У 2018 році був обраний на посаду голови Єврейського агентства (“Сохнут”) і вийшов з Кнесету.

Читайте також:
Ізраїль відмовився продавати зброю Білорусі та іншим “проблемним” державам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна