Російські снайпери на Донбасі озброєні далекобійними гвинтівками калібру 12,7 мм, – СБУ

 

За інформацією Служби безпеки України, попри запроваджений у липні 2020 року режим загального припинення вогню, у районі операції Об’єднаних сил у 2021 році постійно працюють російські снайпери.

Про це розповів перший заступник начальника Головного управління СБУ в Донецькій і Луганській областях Євген Русінов в інтерв’ю “Цензор.нет”, яке опубліковане у п’ятницю, 28 травня.

“Триває використання ворожих снайперських груп, передусім зі складу підрозділів спеціального призначення збройних сил Російської Федерації, озброєних далекобійними снайперськими гвинтівками калібру 12,7 мм, які додатково оснащено відповідними комплексами контрснайперської боротьби. За наявними оперативними даними, роботу останніх використовують об’єктово на проблемних ділянках лінії бойового зіткнення, при цьому її налагоджено за безротаційним принципом. Тобто працюють професіонали”, – зазначив співрозмовник видання.

Як розповів Євген Русінов, за 2020-2021 рр. силами ООС зафіксовано 54 факти так званої “роботи” ворожих снайперських груп, у результаті діяльності яких минулого року було вбито 13 українських військовослужбовців, а 14 зазнали поранень.
Цього року вже 19 загиблих і 8 поранених. Серед цивільного населення факти поранень не були зафіксовані.

“При цьому присутність кадрових військових Росії з числа снайперів підтверджується професійним спорядженням останніх, на кшталт британської гвинтівки Accuracy й французької системи спостереження JIM LR, які вкрай важко придбати представникам незаконних збройних формувань”, – пояснив Євген Русінов.

Він також нагадав, що влада країни-агресора з 2014 року заперечує участь своїх кадрових військових у війні на сході України, а присутніх у складі НЗФ так званих “ДНР/ЛНР” російських громадян називають “добровольцями”.

Читайте також:
Від снайперського обстрілу під Новотошківським загинув замкомбата із 128 огшбр майор Максим Польовий

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна