Від снайперського обстрілу під Новотошківським загинув замкомбата із 128 огшбр майор Максим Польовий

доповнено, уточнено

Від снайперського обстрілу 27 травня під Новотошківським Луганської області загинув офіцер 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ, заступник командира батальйону Максим Польовий. 

Про загибель свого воїна повідомила пресслужба підрозділу.

“В районі відповідальності наших підрозділів, російсько-окупаційні війська порушили режим припинення вогню та здійснили прицільний обстріл позицій українських захисників неподалік населеного пункту Новотошківське. В результаті обстрілу зі стрілецької зброї один військовослужбовець зі складу 128 огшбр отримав кульове поранення не сумісне з життям”, – йдеться в повідомленні закарпатської бригади.

“Суспільне.Поділля” називає ім’я військового – це Максим Польовий із Хмельниччини.

Йому було 36.

Польовий Максим Миколайович народився 18 грудня 1984 року в селі Юхимівці Волочиського району (тепер – у складі Наркевицької громади Хмельницького району).

У загиблого залишилися двоє дітей та дружина.

Пресслужба Хмельницької ОДА пише, що Максим служив на посаді командира батальйону 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Воював за Україну з 2014 року, пройшов Дебальцеве.

Однак, за уточненими даними “Новинарні“, майор Польовий був заступником командира 15-го окремого гірсько-штурмового батальйону.

На обстріл російсько-окупаційних військ військові 128-ї бригади відкрили вогонь у відповідь.

Командування військової частини висловило співчуття рідним та близьким загиблого.

Читайте також:
На Луганщині від кулі російського снайпера загинув український військовий

За даними “Новинарні“, Максим Польовий – шоста бойова втрата ЗС України з початку травня.

6 травня від обстрілу з РПГ та стрілецької зброї в районі смт Новотроїцьке на Донеччині загинув старший солдат Дмитро Товчигречка із 93 омбр.

6 травня в районі селища Піски на Донеччині загинув боєць 58-ї окремої мотопіхотної бригади Сергій Коробцов.

7 травня в госпіталі у Львові помер Юрій Опришко з батальйону “Айдар” 53 омбр, який був поренений ще 9 квітня кулею снайпера поблизу села Старогнатівка на Донеччині.

8 травня у Харкові помер старший солдат, військовослужбовець 81-ї окремої аеромобільної бригади Віктор Городніченко, якого 28 квітня в районі селища Зайцеве Донецької області поранив ворожий снайпер.

13 травня від снайперського обстрілу під Пісками на Донеччині загинув сержант Павло Колесник із 58-ї окремої мотопіхотної бригади ім. гетьмана Івана Виговського.

Читайте також:
14 загиблих героїв квітня 2021-го – їхні обличчя та історії. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна