У День піхоти від обстрілу на Донеччині загинув Дмитро Товчигречка із 93 омбр “Холодний Яр”

доповнено, додано фото

Стало відоме ім’я українського воїна, який загинув від ворожого обстрілу біля Новотроїцького в зоні ООС у четвер, 6 травня. Це старший солдат Дмитро Товчигречка з 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ “Холодний Яр”, яка лише недавно зайшла на ротацію в зону ОС.

Як передає “Новинарня“, про смерть бійця цього ж дня повідомила пресслужба підрозділу.

“Сьогодні, у свято Дня піхоти, ми змушені повідомити про загибель піхотинця 93-ї бригади “Холодний Яр”.
Ми схиляємо голови через смерть старшого солдата Товчигречка Дмитра Івановича, механіка-водія механізованого батальйону”, – сказано в дописі на ФБ-сторінці.

Зазначається, що боєць поліг від обстрілу з ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї з боку окупантів по позиціях бригади на Донеччині. Множинні уламкові поранення виявилися несумісними з життям.

Дмитру Івановичу Товчигречці було 37 років. Він народився 28 лютого 1984-го. Мешкав у Кривому Розі, мав середню спеціальну освіту. Багато років працював газорізальником на збагачувальній фабриці №1 (Північний гірничо-збагачувальний комбінат).
Підписав контакт із ЗСУ зовсім нещодавно – у січні 2021 року. Для Дмитра це була перша ротація.

Дмитро Товчигречко 1 Дмитро Товчигречко
<
>
Дмитро Товчигречко. Фото із соцмереж

Як згадують побратими, Дмитро був роботящий, ніколи не відмовлявся від праці.

Залишилися двоє дітей.

“Ми приносимо щирі співчуття у цей скорботний час матері загиблого воїна, всім його рідним, дружині, що передчасно залишилася вдовою, осиротілим діткам”, – зазначили “холодноярці”.

Як інформувала “Новинарня” з посиланням на пресцентр штабу ООС, 6 травня окупанти вчинили прицільний обстріл позицій ЗС України з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї неподалік селища Новотроїцьке Волноваського району Донецької області. Унаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець отримав смертельне вогнепальне поранення, врятувати його не вдалося. Ще один поранений воїн госпіталізований у важкому стані.

За даними “Новинарні“, Дмитро Товчигречко – перша бойова втрата ЗС України з початку травня.

Читайте також:
14 загиблих героїв квітня 2021-го – їхні обличчя та історії. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна