У Хмельницькому відкрили пам’ятні дошки загиблим на Донбасі військовим

 

На території спеціалізованої загальноосвітньої школи №7 міста Хмельницького відкрили пам’ятні дошки на честь її випускників, які загинули в російсько-українській війні – старшого сержанта Максима Кондратюка та сержанта Юрія Кушніра. 

Відкривали пам’ятні дошки у четвер, 27 травня, передає “Армія.Інформ”.

Старший сержант Максим Кондратюк – розвідник окремого полку спеціального призначення ССО дістав не сумісні з життям численні осколкові вогнепальні поранення  внаслідок підриву на ворожій протипіхотній міні, коли його група поверталась з виконання бойового завдання на Луганщині. Він боровся за життя до останнього і за чотири дні помер у Харківському шпиталі. Сиротами залишилося двоє малолітніх дітей.

Командир загону спецпризначення, розповідаючи про Максима Кондратюка, сказав, що він був сильним та мужнім, відповідальним та самовідданим.

“Його місце завжди було там, де найважче! Це справжній, відважний і надійний бойовий побратим для якого не існувало слів: “не можу” чи “не буду”, – пригадує командир.

Сержант Юрій Кушнір перед війною працював у Москві. І як тільки російські окупанти анексували Крим, повернувся і впродовж року служив добровольцем у підрозділі Міністерства внутрішніх справ “Богдан”.
Після першого року війни перевівся до 46-го батальйону “Донбас”. У його складі пройшов кілька ротацій на передовій. Під час облаштування позицій у районі Мар’їнки 30 липня 2017-го зазнав важкого поранення від кулі снайпера. Сім місяців тривалого лікування у Київському військовому госпіталі виснажили організм Юрія і він помер.

Голова ради капеланів Хмельницького гарнізону Архимандрит Даниїл прочитав заупокійну молитву і окропив пам’ятні дошки свяченою водою.

Читайте також:
На Дніпропетровщині відкрили пам’ятну дошку сержанту 137-го батальйону Ярославу Журавлю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна