ЦВК оскаржила рішення Верховного Суду щодо невизнання Вірастюка народним депутатом

 

Центральна виборча комісія оскаржила рішення Верховного Суду щодо встановлення результатів виборів в одномандатному виборчому окрузі № 87 Івано-Франківської області.

Про це повідомляє пресслужба ЦВК у вівторок, 25 травня.

“Комісія (…) детально проаналізувала рішення Верховного Суду та подала апеляційну скаргу на це його рішення”, – йдеться у повідомленні.

У Центрвиборчкомі нагадали, що 19 травня на виконання постанови Великої палати Верховного Суду від 1 травня ЦВК склала протокол про результати виборів народного депутата в окрузі №87.

Проте 21 травня кандидат Олександр Шевченко оскаржив дії ЦВК, протокол та окремі пункти постанови комісії.

Верховний Суд розглянув цей позов та 23 травня частково задовольнив його – скасував пункти 1-2 постанови та протокол ЦВК від 19 травня.

У ЦВК також заявляють, що зараз “немає однозначного юридичного алгоритму дій та правового механізму для розв’язання ситуації на 87-му окрузі, і в такому випадку встановлення результатів виборів в цьому окрузі вбачається можливим лише на підставі та з урахуванням висновків суду”.

Нагадаємо, Велика палата Верховного Суду постановою від 1 травня скасувала протокол ЦВК від 22 квітня, яким переможцем на виборах до Верховної Ради в окрузі №87 визнано Василя Вірастюка (“Слуга народу”).

22 квітня Центральна виборча комісія, де більшість становлять “слуги народу”, затвердила протокол ВО №87 щодо перемоги Вірастюка. Однак Верховний Суд скасував це рішення, і ЦВК не реєструвала Вірастюка обраним нардепом.

19 травня Центральна виборча комісія склала новий протокол за результатами виборів в окрузі №87 на Івано-Франківщині та визнала Вірастюка лідером перегонів.

Читайте також:
Скасовані дільниці і зниклі бюлетені: завдяки чому “слуга” Вірастюк став переможцем голосування на 87-му окрузі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна