Рада призначила Віктора Ляшка міністром охорони здоров’я

доповнено

У четвер, 20 травня, Верховна Рада на засіданні призначила головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка на посаду міністра охорони здоров‘я.

Як передає “Новинарня“, за таке рішення проголосували 262 народних депутати.

По фракціях:

Раніше Комітет Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендував парламенту призначити Ляшка міністром охорони здоров’я.

Віктор Ляшко був заступником очільника МОЗ із грудня 2019 року, головний державний санітарний лікар України.

Ляшко працює у медичній сфері з 2003 року. Був лікарем-інтерном, пройшов кар’єру з головного спеціаліста МОЗ України до директора державної установи “Київський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України”. Також був головою громадської організації “Інфекційний контроль в Україні” та першим заступником голови Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Нагадаємо, напередодні з посади очільника МОЗ парламент звільнив Максима Степанова, який обіймав її понад рік.
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час розгляду питання про звільнення Степанова заявив, що роботу міністра охорони здоров’я в сфері організації вакцинації проти COVID-19 важко назвати ефективною.

Читайте також:
Вакциною Pfizer масово щеплюють представників влади, – Сюмар

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна