У Москві не дозволили провести виставку, приурочену до ювілею правозахисника Сахарова

 

Міська влада Москви не узгодила проведення публічної виставки, приуроченої до 100-літнього ювілею російського правозахисника та лауреата Нобелівської премії миру Андрія Сахарова.

Запланована Московським центром Сахарова виставка отримала назву “Андрій Дмитрович Сахаров: Тривога і надія”, передає “Радіо Свобода”.

Її планували відкрити 17 травня, за чотири дні до 100-річчя Сахарова, як серію вуличних виставок у Москві.
Експозиція мала включати фотографії Сахарова, зроблені радянськими та російськими фотографами, а також цитати з його мемуарів, статей та виступів.

Департамент культури Москви оголосив 23 березня, що готовий надати для виставки фотовиставкові стенди. Але Центр Сахарова заявив, що зразок виставки, надісланий в управління культури, був відхилений. Там зазначили, що пояснень щодо мотивів відмови не отримали.

В організації заявили, що представник Департаменту культури вперше повідомив Центр Сахарова 30 квітня, що зміст виставки є неприйнятним. 14 травня у відомстві заявили, що виставкові стенди потрібні для іншого проєкту, пов’язаного з Другою світовою війною.

У заяві центру Сахарова рішення міської влади назвали “непереконливим та ганебним”.

Як писала “Новинарня“, в 2020 році премію Сахарова отримала білоруська опозиція.

Читайте також:
“Свобода перемагає страх”: Тіхановська в Брюсселі отримала премію Сахарова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна