США звинувачують Китай в нарощуванні об’ємів ядерної зброї

 

США звинуватили Китай в небажанні приєднуватись до договору про скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь.

Як передає Reuters, про це заявив посол США з роззброєння Роберт Вуд на конференції ООН у вівторок, 18 травня.

“Незважаючи на різке нарощування КНР свого ядерного арсеналу, на жаль, країна продовжує протистояти двосторонньому обговоренню питань зменшення ядерного ризику зі Сполученими Штатами”, – зазначив Вуд.

“На сьогодні Пекін не бажає проводити значущих засідань або організовувати експертні дискусії, подібні до тих, що ведуться з Росією. Ми щиро сподіваємось, що це зміниться”, – додав дипломат.

У лютому Російська Федерація та США домовилися продовжити Договір про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь (СНО) на п’ять років, зберігаючи останній договір, що обмежує розгортання двох найбільших стратегічних ядерних арсеналів світу.

Читайте також:
Китай другий після США посадив свій планетохід на Марсі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна