У США вакцинованим дозволили не носити маски на вулиці, окрім місць скупчення людей

 

Центри з контролю і профілактиці захворювань США дозволили мешканцям країни, які повністю пройшли вакцинацію від COVID-19, відмовитися від носіння масок і дотримання дистанції на вулиці та в приміщеннях.

Про це повідомляє “Голос Америки”.

У відомстві вважають, що тепер люди, які отримали щеплення, можуть повернутись до того життя, яке вели до пандемії.

Водночас американці, які завершили вакцинацію, повинні продовжувати носити маски та дотримуватися дистанції, якщо це вимагають федеральні або територіальні закони, а також правила місцевого бізнесу.

Зокрема, вони повинні носити маски в громадському транспорті, в аеропортах і на вокзалах. Водночас, маски, як і раніше, будуть необхідні під час перетину кордону.

Наразі дві дози вакцини від коронавірусу отримали понад 96 млн американців. Згідно зі стандартами Центру з контролю і профілактиці захворювань, людина вважається повністю вакцинованою через два тижні після введення останньої дози вакцини.

Білий дім розраховує, що до 4 липня 2021 року – Дня незалежності США – кількість повністю вакцинованих жителів країни досягне 160 млн.

Читайте також:
Світовий банк надасть Україні $90 млн на вакцинацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна