У США від коронавірусу повністю вакцинували 100 млн людей

 

Сто мільйонів дорослих людей у ​​Сполучених Штатах Америки повністю вакциновані проти COVID-19.

Про це в п’ятницю, 30 квітня, заявив координатор з реагування на пандемію Білого дому Джеффрі Зінтс, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на CNN.

“Це сто мільйонів американців з відчуттям полегшення і спокою, знаючи, що після довгого і важкого року вони захищені від вірусу”, – сказав він.

Це 38% дорослого населення країни. При цьому 55% дорослого населення отримали принаймні одну дозу вакцини. В цілому в США було зроблено близько 240 мільйонів щеплень, пише Axios.

Президент США Джо Байден заявив, що до кінця травня вакцин буде достатньо для кожного дорослого американця. Тепер кожен американець старший за 16 років має право на вакцинацію проти COVID-19 по всій країні.

Адміністрація Байдена запустила телерекламу, щоб заохочувати вакцинацію і підвищувати довіру суспільства до вакцин в міру все більшого їх поширення.

Вона також оголосила, що майже десять мільярдів доларів будуть виділені на розширення доступу до вакцин і підвищення довіри до них в сильно постраждалих спільнотах по всій країні.

Читайте також:
Новий рекорд: в Україні за добу вакцинували понад 73 тис. людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна