Світовий банк надасть Україні $90 млн на вакцинацію

 

У рамках проєкту “Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація” Світовий банк схвалив надання Україні кредиту в 90 мільйонів доларів.

Як повідомляє пресслужба Світового банку, метою проєкту є організація публічних закупівель вакцин та проведення щеплень серед населення.

Серед його напрямків – покращення інфраструктури для зберігання та транспортування вакцин, відшкодування витрат на проведення щеплень, посилення IT систем та інформаційні кампанії з підвищення обізнаності населення.

Проєкт від Світового банку також покриє витрати Національної служби здоров’я на щеплення десять мільйонів осіб та “забезпечить ефективний розподіл вакцин між пріоритетними групами, як визначено дорожньою картою впровадження вакцинації в Україні”.

Нова позика допоможе Україні з закупівлею вакцин та впровадженням щеплень як у контексті міжнародної ініціативи COVAX, так й інших.

“Україна вже почала вакцинувати пріоритетні групи, проте критичною на даний момент метою є прискорення темпів щеплень, водночас звертаючи увагу на групи ризику”, – додав директор банку у східній Європі Аруп Банерджі.

Нагадаємо, за минулу добу, 11 травня, в Україні проти COVID-19 було щеплено 18 264 людини. Загалом 882 621 людину щеплено від початку вакцинальної кампанії.
За даними Світового банку, населення України складає близько 44,39 млн осіб.

Читайте також:
В Україну прибули ще 500 тисяч доз китайської вакцини від Sinovac

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна