В Україну прибули ще 500 тисяч доз китайської вакцини від Sinovac

 

В Україну прибула чергова партія вакцини від COVID-19 – китайська CoronaVac.

Про це ввечері в неділю, 9 травня, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Щойно в Борисполі приземлилися чергові 500 тис. доз вакцини CoronaVac від компанії Sinovac Biotech”, – написав Степанов.

“Загалом у нас законтрактовано 1,9 млн цієї вакцини, з яких 1,215 млн вже Україна отримала”, – зазначив глава МОЗ.

Як інформувала “Новинарня“, до цього дня отримала 500 тис. доз вакцини AstraZeneca (Covishield) виробництва індійського Інституту сироватки крові – в лютому, і 24.02 з неї почалася вакцинальна кампанія.
25 березня Україна отримала 215 тис. доз вакцини CoronaVac китайської компанії Sinovac Biotech. 10 квітня державне підприємство “Медичні закупівлі України” прийняло ще 200 тис. доз, а 30 квітня в Україну було доставлено 500 тис. доз. вакцини CoronaVac.
16 квітня до України прибуло 117 тисяч доз вакцини Comirnaty від компанії Pfizer-BioNTech у рамках глобальної ініціативи COVAX.
23 квітня 2021 року Україна отримала також 367 200 доз вакцини AstraZeneca-SkBio, виробленої SK Bioscience (Південна Корея).
Обидві вакцини від AstraZeneca та Pfizer-BioNTech схвалені для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ). Китайська вакцина CoronaVac знаходиться на останніх стадіях погодження Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування.

Sinovac була першою законтрактованою вакциною для України, однак на тривалий час затрималася через недостатню дієвість і продовження випробувань.

Станом на ранок 9 травня від початку кампанії з вакцинації в Україні було проведено загалом 863 085 щеплень. Вакциновано 862 641 осіб, з них отримали першу дозу – 862 639 людей, завершили вакцинацію (отримали дві дози) – 446 осіб.

Читайте також:
У МОЗ повідомили дати введення другої дози вакцин проти COVID-19

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.