Київське “Динамо” під керівництвом Луческу оформило “золотий дубль”

 

Футболісти київського “Динамо” здобули Кубок України, обігравши у фінальному поєдинку луганську “Зорю” – 1:0.

Матч відбувся в четвер, 13 травня, на стадіоні імені Романа Шухевича в Тернополі з обмеженою кількістю глядачів.

Щоб виявити переможця, знадобився екстратайм, адже основний час завершився нульовою нічиєю.

На 98-й хвилині гол у ворота підопічних Віктора Скрипника забив півзахисник киян Віктор Циганков. Невдовзі після цього він же не реалізував пенальті – удар Циганкова з “точки” парирував боснійський голкіпер “мужиків” Нікола Васіль.

Таким чином, “Динамо” у свій 94-й день народження здобуло Кубок України другий рік поспіль та 13-й раз загалом і зрівнялося за числом таких трофеїв із “Шахтарем”. Донеччани в цьому розіграші вилетіли на стадії чвертьфіналу, поступившись волочиському “Агробізнесу”.

Також київський клуб оформив рекордний дев’ятий “золотий дубль” в історії незалежної України.

Нагадаємо, нинішнього сезону динамівці стали також чемпіонами країни.

Тріумфальний сезон для молодої столичної команди став можливим на чолі з 75-річним румунським тренером Мірчею Луческу. Для нього це сьомий Кубок в Україні, при тому що попередні шість – здобуті з “Шахтарем”. Через це ультрас київського “Динамо” не сприймають Луческу-тренера і продовжують кампанію за відставку колишнього наставника “кротів”.

Варто додати, що на початку сезону динамівці з Луческу також виграли Суперкубок країни і вийшли в груповий турнір Ліги чемпіонів.

Читайте також:
У “Динамо” є тренер: Суркіс спростував відставку Луческу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна