Київське “Динамо” повернуло чемпіонський титул після п’ятирічної перерви

 

Футболісти київського “Динамо” за три тури до закінчення чемпіонату Прем’єр-ліги гарантували собі золоті медалі.

Як передає “Новинарня“, в неділю, 25 квітня, в матчі 23-го туру кияни на НСК “Олімпійський” перемогли команду “Інгулець” із Петрового – 5:0 (голи: Забарний, Бєсєдін, Циганков – 2, Попов) та набрали 58 очок. У донецького “Шахтаря”, який іде другим, лише 45 балів.

“Шахтар”, тепер уже ексчемпіон, цього вечора поступився “Олександрії” – 0:2.

Динамівці отримали золоті медалі та трофей УПЛ одразу після закінчення гри (через коронавірусні обмеження гра в Києві відбувалася за порожніх трибун). Для цього вони надягнули спеціальні футболки із написом “Чемпіони” та числом “16” на спині.

Відео церемонії нагородження – тут.

В активі “Динамо” відтак 16 чемпіонських титулів в Україні, у “Шахтаря” залишається 13.

Варто зазначити, що “гірники” до цього здобули чотири титули поспіль, а “Динамо” востаннє було чемпіоном у 2016 році. Саме в тому році з “Шахтаря” пішов румунський тренер Мірча Луческу, який працював із донеччанами з 2004 року.

І варто було Луческу очолити “Динамо” (влітку 2020 року), як у першому ж сезоні під його керівництвом кияни повернулися на вершину.

На початку сезону динамівці виграли Суперкубок країни, вийшли в груповий турнір Ліги чемпіонів, а тепер близькі до “золотого дубля” – виграшу плюс до чемпіонства ще й Кубка України.

Водночас ультрас київського “Динамо” не сприймають Луческу-тренера і продовжують кампанію за відставку колишнього наставника “кротів”.

Читайте також:
У “Динамо” є тренер: Суркіс спростував відставку Луческу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна