Новим тренером київського “Динамо” став Мірча Луческу

 

Головним тренером футбольного клубу “Динамо” (Київ) став Мірча Луческу.

Про це в четвер, 23 липня, інформує пресслужба команди.

“Контракт уклали на два роки з опцією пролонгації ще на рік”, – йдеться у повідомленні.

“Я скучив за Україною. Хотів повернутися в цю країну, де у мене були успішні результати. Тут у мене були дуже хороші стосунки з уболівальниками. Я вдячний долі за те, що я прийшов до клубу з великими традиціями, талановитими футболістами. І я впевнений, що разом ми будемо плідно працювати. Я вірю в те, що моєю роботою тут будуть задоволені, так само як і тими результатами, яких я досягну на чолі “Динамо”. Я вдячний за надану мені довіру президенту клубу, а також уболівальникам, які довіряють мені команду з такими великими традиціями”, – сказав Луческу.

У 2004-2016 роках Марча Луческу працював тренером ФК “Шахтар” (Донецьк), який є головним і найбільш принциповим суперником динамівців у першості України. Через це призначення 74-річного Луческу різко негативно сприйняли фанати “Динамо”.
З клубом Ріната Ахметова Луческу виграв вісім чемпіонських титулів, шість Кубків України, сім національних Суперкубків, Кубок УЄФА 2009 року.

До призначення у “Динамо” (Київ) він тренував національну збірну Туреччини, перед тим – російський “Зеніт”.

Свою тренерську кар’єру Луческу розпочав ще в сезоні 1979/1980. Відтоді він працював у більш ніж десяти клубах і національних збірних, ставши одним із найбільш титулованих тренерів у світі.

Київський клуб – не перше “Динамо” у футбольній біографії румунського наставника. Свого часу він починав ігрову кар’єру в бухарестському “Динамо”, яке згодом і тренував.

Як інформувала “Новинарня“, 20 липня ФК “Динамо” (Київ) звільнив головного тренера Олексія Михайличенка, а також його асистентів Вадима Євтушенка, Сергія Федорова та Михайла Михайлова.

Читайте також:
“Динамо” 12-й раз виграло Кубок України, здолавши “Ворсклу” у валідольній серії пенальті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна