З початку вакцинації від “ковіду” в ЗСУ зробили понад 50 тис. щеплень

 

Із початку вакцинальної кампанії в українському війську понад 50,3 тис. людей отримали першу дозу вакцини проти COVID-19.

Як передає “Новинарня“, про це у ранковому зведенні 12 травня інформує пресслужба Командування медичних сил ЗСУ.

“Із початку вакцинальної кампанії у Збройних силах 50 331 особа отримала першу дозу вакцини, з них 3 250 – військові медики. За минулу добу проти COVID-19 в армії щеплено 340 осіб”, – йдеться в повідомленні.

Як інформувала “Новинарня“, в лютому Україна отримала 500 тис. доз вакцини AstraZeneca (Covishield) виробництва індійського Інституту сироватки крові. 24 лютого з неї почалася вакцинальна кампанія.
25 березня наша держава отримала 215 тис. доз вакцини CoronaVac китайської компанії Sinovac Biotech.
10 квітня державне підприємство “Медичні закупівлі України” прийняло ще 200 тис. доз, а 30 квітня в Україну було доставлено 500 тис. доз. вакцини CoronaVac. Наступна партія в 500 тис. доз надійшла 9 травня.
16 квітня до України прибуло 117 тисяч доз вакцини Comirnaty від компанії Pfizer-BioNTech у рамках глобальної ініціативи COVAX.
23 квітня 2021 року Україна отримала також 367 200 доз вакцини AstraZeneca-SkBio, виробленої SK Bioscience (Південна Корея).Обидві вакцини від AstraZeneca та Pfizer-BioNTech схвалені для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ). Китайська вакцина CoronaVac перебуває на останніх стадіях погодження Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування.

Sinovac була першою законтрактованою вакциною для України, однак на тривалий час затрималася через недостатню дієвість і продовження випробувань.

Читайте також:
У Харкові від наслідків COVID-19 помер працівник ЗСУ

Світовий банк надасть Україні $90 млн на вакцинацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна