Роботи в рамках проєкту “Стіна” завершені на 51,4%, – ДПСУ

 

На реалізацію бюджетної програми “Заходи з інженерно-технічного облаштування кордону”, відомої як “Проєкт “Стіна”  Україна витратила з 2014 року понад 2,1 мільярда гривень.

Про це пише “Радіо Свобода” з посиланням на відповідь ДПСУ на інформаційний запит.

“Поточного року станом на 5 травня 2021 року кошти на проведення інженерно-технічного облаштування кордону витрачалися в розмірі 330 тисяч гривень на оформлення земельних ділянок. Станом на 5 травня 2021 виконання робіт за зазначеною програмою складає 51,4 відсотка”, – зазначили у ДПСУ.

У відомстві не можуть обрахувати, у яку суму обійдеться Україні завершення цього проєкту, адже фінальна вартість “залежить від фінансування робіт у повному обсягу від загальних потреб”.

Раніше голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко розповів, що Україна вже облаштувала 400 км протитанкового рову, 100 км паркану та 70 км колючого дроту в рамках облаштування кордону з Росією.

Читайте також:
Проєкт “Стіна”: треба облаштувати ще 1500 км кордону, поки що не готова жодна ділянка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна