Проєкт “Стіна”: треба облаштувати ще 1500 км кордону, поки що не готова жодна ділянка

 

З початку будівництва проєкту “Стіна” на кордоні України і Росії в 2015 році досі не готова жодна ділянка. Загалом потрібно облаштувати ще 1 500 км кордону.

Про це заявив голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”, яке опубліковане у вівторок, 15 грудня.

За його словами, проєкт “Стіна” починався з цифри 4,1 млрд гривень, але був скорочений до 2,5 млрд.

“За всі ці роки ми отримали 1,7 млрд гривень. І я не можу зараз сказати, що у нас є завершена з готовністю “під ключ” ділянка державного кордону хоча б в одній області”, – зазначив Дейнеко.

Він також зазначив, що:

  • в Сумській області роботи ще не почалися (568 км кордону);
  • у Чернігівській області облаштували 10% кордону (залишається 250-270 км);
  • у Луганській області зроблено 110 км (залишається 380 км).

Загалом в рамках проєкту потрібно облаштувати ще 1 500 км.

“Стіна” зводиться з 2015 року як комплекс захисту від агресії Російської Федерації. За 5 років на реалізацію проекту витратили 1,7 мільярда гривень. Передбачалося, що проєкт буде завершений у 2018 році, однак пізніше цей термін перенесли на 2021 рік.

Станом на 1 червня 2020 року на виконання бюджетної програми “Заходи з інженерно-технічного облаштування кордону”, відомої також як “проєкт “Стіна”, було витрачено 53 мільйони 62,3 тисячі гривень.

Читайте також:
За розкрадання коштів з проекту “Стіна” судитимуть 8 людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна