На Полтавщині попрощалися із воїном 53 омбр Юрієм Опришком

 

У Полтавській області в останню путь провели сержанта взводу штурмової роти окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха Юрія Опришка, що на початку квітня отримав важке кульове на Донеччині.

Про це в понеділок, 10 травня, повідомило агентство АрміяInform.

Протягом місяця відважний воїн переніс кілька складних операцій.

Прощання з молодшим сержантом Юрієм Опришком розпочалося поминальною панахидою у Свято-Миколаївському храмі міста Кременчука.

“Розділити горе родини, підтримати її добрим словом і схилити коліна на честь воїна-захисника зібралися сотні містян, бойових побратимів Юрія та ветеранів. Траурний кортеж вирушив на батьківщину воїна — до села Ялинці, де односельці створили живий коридор і проводили в останню путь свого земляка, схиливши коліна”, – йдеться в повідомленні.

Опришко похорон Опришко похорон 5 Опришко похорон 4 Опришко похорон 3 Опришко похорон 2 Опришко похорон 7 Опришко похорон 8 Опришко похорон 9 Опришко похорон 6
<
>
Фото: АрміяInform

“Юрій свідомо обрав для себе непростий шлях воїна-захисника. У 2015 році він прийшов до “Айдару” за п’ятою хвилею мобілізації й із честю виконував свій обов’язок перед народом і Україною”, – розповів його бойовий товариш Олександр.

Опришко не зміг звикнути до мирного життя, коли російські агресори паплюжили його рідну землю. Тож у 2019 році сержант знову призвався до війська й повернувся до рідного підрозділу.

“Він був справжнім воїном, справжньою людиною. І нехай куля снайпера виявилась сильнішою, ніж Юркова жага до життя, він усе одно переміг. Адже по собі залишив невмирущу пам’ять, добрі справи, а головне — своїх нащадків: сина Дмитра та донечку Меланію, яка народилась рік тому”, — додав товариш полеглого.

Як інформувала “Новинарня“, 7 травня в госпіталі у Львові помер Юрій Опришко з батальйону “Айдар” 53 омбр, який був поренений ще 9 квітня кулею снайпера поблизу села Старогнатівка на Донеччині.

Читайте також:
У шпиталі помер боєць ЗСУ Віктор Городніченко, поранений снайпером під Зайцевим у квітні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна